Тиждень української мови

2015-02-23

/Files/images/ТМ1.jpg

З 16.02 по 20.02.2015 р. в нашій школі відбувся Тиждень української мови, приурочений Міжнародному дню рідної мови, який відзначається 21 лютого.

/Files/images/ТМ2.JPG/Files/images/ТМ3.JPG

Найрізноманітніші заходи тривали упродовж тижня. Це - творчі конкурси, турніри, де діти декламували власні поезії, читали прозові твори, створювали кросворди, ребуси. Звичайно, не забули про сіячів слова рідного краю. Учні 11 класу познайомили всіх з новою збіркою поета- земляка В. Дідківського, яка відкрила нам його як лірика.

/Files/images/ТМ4.JPG/Files/images/ТМ5.JPG

Також учні брали активну участь у створенні стінгазети «Диво калинове», для якої кожен клас готував матеріали окремої рубрики. Усі класи поставилися з відповідальністю до цього завдання та представили цікаві доробки.

На завершення Тижня української мови старшокласники помірялися силами у мовознавчому турнірі «Ігри патріотів». Змагання відбувалися між командами дівчат та хлопців, в якому перемогла, звичайно, дружба. Під час конкурсу учасники нам вкотре довели, що знання мови і вміння нею користуватися – це шлях до всебічного розвитку людини, який допоможе стати гідними громадянами України.

/Files/images/ТМ6.JPG/Files/images/ТМ7.JPG

Людське безсмертя з роду і до роду

Увись росте корінням родоводу.

І тільки той у кого серце чуле,

Хто знає, береже минуле,

Хто вміє шанувать сучасне, -

Лиш той майбутнє

Вивершить прекрасне!

/Files/images/ТМ8.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 314

Коментарi