• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Всесвітній день води – 2021 «Цінність води для кожного з нас»

Всесвітній день води – 2021 «Цінність води для кожного з нас»

2021-03-19

/Files/images/Вода.jpg

Щорічно 22 березня відзначається Всесвітній день води. Цьогорічна тематика – «Цінність води для кожного з нас» і її мета – привернути увагу мешканців України до проблем, пов’язаних із забрудненням водних ресурсів та виховання екологічно-свідомого мислення українців. Напередодні святкування Всесвітнього дня води учні нащої школи взяли участь в конкурсі малюнків «Річка Рось та її притоки – очима дітей», оголошеному Регіональним офісом водних ресурсів річки Рось у місті Біла Церква.


/Files/images/a_2021/berezen_2021/малюнки 001.jpg/Files/images/a_2021/berezen_2021/малюнки.jpg/Files/images/a_2021/berezen_2021/малюнки 002.jpg

Вода – це найважливіша на нашій планеті рідина.

У воді зароджується життя. Без неї неможливе існування рослин і тварин. Життя є лише там, де є вода і, навпаки, де знаходиться вода, там є життя.

Вода потрібна нам кожного дня – ми використовуємо її для пиття, приготування їжі, миття, охолодження, нагрівання й майже на кожному етапі виробництва товарів.

Однією з основних умов здорового способу життя – це достатнє надходження води в організм. Вода бере активну участь в хімічних реакціях, що проходять в нашому тілі, доставляє живильні речовини в кожну клітку, виводить токсини, шлаки і надлишки солей, сприяє пониженню кров’яного тиску.

Споживання достатньої кількості води – це один з кращих способів запобігти утворенню каміння в нирках. Вода як би “мастить” суглоби, виконуючи тим самим роль амортизації для спинного мозку, а також регулює температуру тіла і забезпечує еластичність шкіри. Вода необхідна для нормального травлення. Беручи участь в обміні речовин, ця унікальна рідина дозволяє зменшити жирові накопичення і понизити вагу.

Недостатнє споживання води порушує нормальну життєдіяльність організму: з’являється утомленість і знижується працездатність, порушуються процеси травлення і засвоєння їжі, сповільнюється перебіг біохімічних реакцій, збільшується в’язкість крові, що створює умови утворення тромбів, порушується процес кровотворення.

Тому деякі фахівці схиляються до думки, що нормальній здоровій людині потрібно випивати все-таки 1,5 – 2 літри води в день. Щоб у жодному випадку не припуститися навіть невеликого обезводнення. І помиляється той, хто не п’є воду, а лише чай та каву, адже ці напої сприяють виведенню рідини з організму, а не її засвоєнню.

При цьому особливу цінність має чиста питна вода. Проте стан водних ресурсів, їх відтворення і якість безумовно залежать від режиму їх використання і вимагає істотного поліпшення. Але вирішити проблеми водних ресурсів без участі широких кіл громадськості, людей, які проживають саме на їх берегах, неможливо. Тому нам наобхідно шанобливо ставитись до води. Зокрема, вживати заходів щодо її економного використання, користування у побуті безфосфатними миючими засобами, дбати про чистоту річок, струмків, не допускати забруднення поверхневих вод та ін.

/Files/images/a_2021/berezen_2021/малюнки 003.jpgТому ми повинні добре усвідомити, що все залежить лише від нас. Закликаємо усіх із повагою ставитися до природи і докласти максимум зусиль для збереження річок задля майбутніх поколінь. Кожен із нас повинен зробити якусь хоча б маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось з Вас вчасно закриє кран на кухні чи у ванній кімнаті й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший – викине випиту пляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом. А що саме зробити Вам, хай підкаже Вам серце. Не відмовляйтесь від добрих справ, адже все що Ви зробите повернеться Вам сторицею. Не будьте байдужими, не будьте осторонь.

БЕРЕЖІТЬ ВОДУ – ПІКЛУЙТЕСЯ ПРО МАЙБУТНЄ!

Кiлькiсть переглядiв: 112

Коментарi