• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Воїни-інтернаціоналісти завітали в Лобачів

Воїни-інтернаціоналісти завітали в Лобачів

2014-02-05

/Files/images/ГОЛОВНА.jpg

Ці зимові дні лютого для ветеранів Афганістану особливі, адже в цьому році минає 25 років, відколи закінчилася десятилітня Афганська війна.

На жаль, ця страшна сторінка історії не оминула і наших юнаків – співвітчизників з нашого Володарського району. Два хлопці віддали своє молоде життя на війні в Афганістані: Микола Кольоса з Мармуліївки та Олександр Крауз з Капустинець.

З нашого Лобачева три юнаки також були на тій жорстокій війні в Афганістані: Прищепа Валерій Михайлович, Гончаренко Дмитро Миколайович, Ориненко Юрій Олександрович. На жаль, 8 років тому від важких повоєнних ран ще зовсім молодим помер Ориненко Юрій. Тільки в пам'яті односельців, батьків, вчителів залишиться веселий, життєрадісний, доброзичливий та працьовитий Юра…

5 лютого ветерани Афганістану Володарського району вшанували пам'ять своїх загиблих і померлих побратимів: поклали квіти на могили, відвідали їхніх батьків.

Воїни-інтернаціоналісти завітали і в Лобачів: поклали квіти на могилу Ориненка Юрія, зустрілися з учнями нашої школи. Голова Володарської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Т.В. Ващенко розповіла учням про автопробіг воїніів-інтернаціоналістів з нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ із території Афганістану, подякувала за активну участь в мистецько-патріотичному конкурсі «Афганська війна очима дітей», запросила учнів та призера конкурса Мельника Миколу, автора вірша «Афганістан», на урочистий захід до районного будинку культури з нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ із території Афганістану.

/Files/images/IMG_2574.jpg/Files/images/IMG_2576.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 384

Коментарi