Районний семінар-практикум

2016-04-26

/Files/images/СЕМ1.jpg

26 квітня 2016 року на базі нашого навчального закладу відбувся районний семінар-практикум з теми«Реалізація Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді у процесі навчання історії та правознавства». В роботі семінару взяли участь вчителі історії шкіл району та методист районного методичного кабінету Мила Н.А.

Роботу семінару розпочала заступник директора з НВР Ящук С.Ю, яка зробила коротку презентацію виховної роботи навчального закладу. Учасники семінару відвідали урок історії у 5 класі з теми «Парки і сади України. «Софіївка» в Умані та дендропарк «Олександрія» в Білій Церкві», який провів вчитель історії Петраков О.К. На уроці діти здійснили «подорож» в ці унікальні куточки рідного краю, переглядаючи цікавий відеофільм.

Потім учасники семінару переглянули загальношкільний захід – виступ агітбригади, присвячений 30-річчю Чорнобильської трагедії «Над Чорнобилем лунає дзвін…», який підготувала з учнями 7 класу Адаменко О.І., вчитель української мови та літератури.

Далі в програмі - поїздка до пам’ятника Жертвам фашизму в селі Нове Життя, де учасники семінару переглянули позакласний захід «Трагедія села Нове Життя: ми пам’ятаємо», який підготував вчитель історії Петраков О.К. Дуже проникливо звучали виступи ведучих про жахливі події часів Другої світової війни, адже жителі цього села повторили трагедію білоруської Хатині- фашисти спалили 136 його жителів.

Не залишив жодного байдужого ні серед дітей, ні серед дорослих виступ жительки села, дитини війни Мельник Галини Максимівни, яку запросив сільський голова Миколаєнко В.І. Жінка з великою скорботою розповіла присутнім про жахливу трагедію хутора імені Тельмана ( нині Нового Життя), згадувала воєнне лихоліття, детальні факти – спогади своїх рідних та односельців, які були свідками цього злочину в далекому 1943- му, бажала всім миру. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та покладенням квітів.

Семінар завершився підведенням підсумків та прийняттям методичних рекомендацій.

/Files/images/СЕМ2.JPG/Files/images/СЕМ3.JPG/Files/images/СЕМ4.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 123

Коментарi