• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Тиждень української мови та літератури

Тиждень української мови та літератури

2017-02-27

/Files/images/berezen/ТУКРМ (1).JPG

Із 20 по 25 лютого 2017 року у школі проходив Тиждень української мови та літератури. Захід проводився у формі захоплюючої мандрівки до країни Мовограй.

Подорожні розпочали свій рух у понеділок із зупинки «Інформаційна». Тут вони познайомилися із планом проведення Тижня, отримали домашні завдання: молодшим школярам – намалювати ілюстрації до улюблених казок; учням 6-9 класів – випустити газети (самостійно придумати їх назву, рубрики, змістове наповнення).

У вівторок на зупинці «Творча скарбничка» всі охочі брали участь у фестивалі учнівської творчості «Проба пера»; у конкурсі на кращого виконавця поезій Т. Шевченка «З Кобзарем у серці», переможцями якого стали Вербіцька Олена та Адаменко Андрій.

Привал наступного дня – «Перлинки рідного краю» – був спрямований на знайомство із літературними, мистецькими, мовними особливостями нашої місцевості. Школярі проявили великий інтерес та взяли активну участь у флешмобі «Моя вишиванка найкраща у світі!», святі української пісні «Мелодія душі», виховному заході «Веселий ярмарок» за творами гумористів Володарщини.

Заінтригувала багатьох назва зупинки «Абракатабра», на якій учні опинилися у четвер. Але, зрозумівши її суть, всі активно включилися у роботу. Одні – створювали ребуси, головоломки, шаради, підбирали мовні загадки, розробляли кросворди, інші – їх залюбки розгадували. Найактивнішими виявилися учні молодших класів, та показали неабиякі знання у вікторині «Знавці української мови».

Завершилася мандрівка на зупинці «Філологічна», де позмагалися між собою знавці творчості Т. Шевченка , команди «Морячка» та «Пірати» достойно змагалися між собою, в запеклій боротьбі перемога посміхнулася команді дівчат «Морячка».

Завершився Тиждень підведенням підсумків, нагородженням переможців та активних учасників.

Тиждень виявився напруженим, змістовним та цікавим. Вчителі української мови та літератури висловлюють вдячність учням, класним керівникам та класоводам, адміністрації НВК за активну участь, розуміння, підтримку, допомогу у проведені заходів.

/Files/images/berezen/ТУКРМ (2).JPG/Files/images/berezen/ТУКРМ (3).JPG/Files/images/berezen/ТУКРМ (4).JPG/Files/images/berezen/ТУКРМ (5).JPG

Кiлькiсть переглядiв: 143

Коментарi